top of page

SPILGERY Talk - Spontán beszélgetések az életről, az élethez. Egy műsor, amelyben Spilák Gergely és különleges vendégei őszintén beszélgetnek az életről és még sok másról...

#spilgery #spilgerytalk #spilakgergely #podcast #inspiráció #élet #karrier #kihívások #siker #fejlődés #család #álmok

# 1

Spilgery SP (2) Carrie 2.jpg

Klára leginkább Carrie Bradshaw magyar hangjaként ismert, de számos más szerepben is találkozhattunk vele. Sok mindenről beszélgettem vele, a személyes- és szakmai kihívásaitól kezdve és élete különböző akadályairól, a különböző női szerepekről, többek között a karrier és az anyai szerep közötti egyensúly megtalálásáról. Érdemes meghallgatnod ezt a beszélgetést, mert Klára története roppant ösztönző lesz a saját álmaid követésében...

# 2

Pintér Dóra

Dóra okleveles táplálkozási és életmód-tanácsadóként a Vegán életmódot népszerűsíti és segít másoknak a tudatos, egészséges és fenntartható életmód, valamint étrend kialakításában. A Dórával való beszélgetésből kiderült, milyen egészségügyi előnyei vannak a növényi étrendnek, és milyen kedvező hatásokkal bír a Vegán életmód az élő környezetünkre...

# 3

Nagyváradi Nelli

Nelli, aki egy kicsiny faluból indult, és aztán sokoldalú karriert épített fel, a zenei területtől kezdve a színészi- és tévés karrier mellett még saját-énekstúdiót is alapított (NOA), amely aztán az ország legnagyobb énekstúdiója lett. Szóval érdekes beszélgetés volt, engedd szerintem te is, hogy Nelli téged is ösztönözzön a saját álmaid követésében...

# 4

Spilgery_index_Nina_02_direkt szórja a pénzt_négyzet.jpg

Nina Heels egy felnőtt- és digitális tartalmakban játszó színésznő. Azért is akartam ezt a beszélgetést vele, mert látni akartam az összefüggéseket a munka és a magánélet között, valamint a különböző emberi előítéletektől befolyásolt életet, amelyben ő ennek ellenére sikerült kiteljesednie! Ez mégsem csak az a klasszikus értelembe vett munka és éppen ezért Ninának sokkal nagyobb kihívást jelent mind az ismerkedés mind pedig a boldog magánélet elérése.

# 5

Spilgery_index_Lia_03_Már nem karrierista, hanem szerető édesanya_négyzet.jpg

Kustánczi Lia, aki korábban DJ Lia néven sikeres karriert futott be maga mögött hagyva az addig éjszaki életet, az ezzel járó állandó pörgést és rengeteg utazást egy teljesen más fajta életet kezdett. Legnagyobb örömére édesanya lett, és egy csodálatos kisfiút hozott a világra. 

Lia életének az anyaság egy teljesen új dimenziót hozott, az anyai örömök és felelősség mellett a gyermek által kapott jövőbeni terveiről is beszélt...

# 6

Spilgery_index_Csilla_03_aki hivatalosan is grimaszol_négyzet.jpg

Czibere Csilla arcjóga tréner, szépség restaurátor és szépség mentor. Külföldi élete után Magyarországon telepedett le, ahol kitanulta az arcszobrászat mesterségét, és mára sok nőnek, de férfinak is segít megőrizni fiatalos szépségét különleges praktikáinak átadásával. Sok mindenről beszélgettünk, a természetes szépségápolásról, az egészséges öregedésről és sok minden másról, még Csilla a külföldön szerzett tapasztalatairól is...

# 7

Spilgery_index_Bernát Józsi_négyzet.jpg

Bernát Józsi, aki masszőr, de ennél még sokkal több - mellesleg Józsi a SPILGERY Talk podcast sorozat első férfi vendége is egyben. Józsi különleges karakter, aki csillogó szemekkel beszél többek között a motivációiról és az Izraelben töltött éveiről is. Mellesleg zöldségárusból lett masszőr, és több mint 40 éve van a pályán. Aktív évei alatt még Michael Jackson-t is majdnem megmasszírozhatta, de aztán mégsem jött össze.

# 8

Spilgery_index_09_Neaden_négyzet.jpg

Norbi cégeknek és magánszemélyeknek biztosítja a zökkenőmentes online jelenlétet. Sok éves tapasztalatának köszönhetően rengeteg dologhoz ért: social média, programozás, hardverek, kibervédelem, közösség építés . Számára semmi sem jelenthet kihívást. Szakterületének köszönhetően jól ismeri az internetes csalások, átverések alattomos jelenségét, és nem fél beszélni ezekről a lebilincselően aktuális témákról...

# 9

Spilgery_index_09_Kuglicz Kata_négyzet.jpg

Nagy-Kuglicz Kata személyében tényleg egy igazán inspiráló személyiséget ismerhettek meg, aki az élet kegyetlen megpróbáltatásai után is képes volt újra talpra állni. A sérülést követően iszonyatos fájdalmakon ment keresztül, és egészségügyi állapota miatt nagyon nehéz helyzetbe került, de nem adta fel. Műtétek sorozatának és kitartásának köszönhetően ma újra mosolygós, élettel teli hangulatban meséli el szívbe megható történetét.

# 10

Spilgery_index_Napsugár Annaa_11_borító_négyzet.jpg

Napsugár Anna egy elképesztően erős nő, aki többek között beszél majd a szeretet áradat jótékony hatékonyságairól és hogy hogyan éli a mindennapjait. Annát már fiatal korától kezdve a produktivitás és az emberek iránti szeretete motiválta. Az életét a folyamatos tanulás, fejlődés és kihívások jellemzik azonban mára már igazi polihisztorrá vált. De vajon meddig fejlődhet még?

# 11

Spilgery_index_09_Vidákovics Attila_négyzet.jpg

Vidákovics Attila egy szenzációs szakember, akivel ebben a részben olyan forradalmi- és izgalmas témákról beszélgetünk, amelyek alapjaiban alakítják át és változtatják meg a világunkat és gazdaságunkat egyaránt. A világ digitalizálódik, a kriptovaluták is egyre ismertebbek és az ún. blokklánc technológia egyre nagyobb teret hódít, a legnagyobb cégek már jelenleg is alkalmazzák.

# 12

Spilgery_index_Király Eszter_10_négyzet.jpg

Eszter előszőr blog formájában juttatta el gondolatait az olvasóihoz, majd később tanulmányai és tapasztalatai alapján publikációkon, cikkeken keresztül kapcsolódott követőivel. Mára remek könyveit is megtalálhatjuk a könyvesboltok polcain. Főbb témái a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a hagyományos értékek megőrzése és önismeret, munkájával pedig a családokat, párkapcsolatokat segíti a harmónia megtalálásában, a krízisekkel való megküzdésben.

# 13

Spilgery_index_Herczeg Zoltán_15_borító_négyzet.jpg

Ebben a beszélgetésben szó lesz arról, hogy hová juthat el egy álmodozó lelkes kisgyerek a saját álmait követve, hogy aztán felnőtté válva egyre jobban megérezze nem csak a siker előnyeit, de keményen megtapasztalja azon árnyoldalait is, melynek köszönhetően még személyes szabadságát is elveszítette. Ennek talán az egyik pozitív hozadéka egy nemrégen bemutatott „Divatmajom a ketrecben” című könyv, amelynek megírásában Zolit a nagyjából fél évnyi zárkában eltöltött idő ihlette. 

# 14

Spilgery_index_14_Egyed Géza_négyzet.jpg

Ebben a részben egy rendkívüli- és szó szerint egyedi emberrel beszélgetek, nevén szólítva Egyed Gézával. Az ő élettörténetét és meglátásait fogjuk felfedezni, aki azért is volt igazán különleges vendég a számomra, mert az élet számos különböző területen is sikerrel járt, így a rokonszenve mellett abszolút hiteles ember is. Géza példája arra inspirálhat minket, hogy bárki merje bátran keresni a saját útját az életben.

# 15

Spilgery_index_09_Kiss Virág_négyzet.jpg

Virág az élet két különböző területén is sikeres lett, hiszen nem csak az eredeti karrierjében ért el sikereket, hanem második „szeretet-szakmájában” is kiteljesedett! Virág hangját legtöbben talán a híres Vad Angyal sorozat által ismerhették meg, amelyben Natalia Oreiro magyarhangjaként vált híressé, aztán  pár évvel ezelőtt belefogott élete másik küldetésébe, és elkezdte tanulni a parfümkészítés alapjait.

# 16

Spilgery_index_Hujber Ferenc_16_négyzet.jpg

Hujber Ferenc értékes ember, egy kedves karakter és jó szinkronhang, Hujber Ferenc színész lesz a vendégem. Feri, aki hosszú éveket Londonban töltött, most nyáron egy szerep kedvéért mégis picit hazacsábult. A fergeteges vígjátéknak ígérkező Funny Money szerep elvállalásához azonban nem csak országváltásra volt szüksége, hanem minden téren egy óriási átalakuláson kellett átmennie és tudatosan készült a visszatérésre. Fizikai-, lelki- és szellemi szinten is rengeteget dolgozott önmagán.

# 17

Spilgery_index_Korponai Gyola Croy_17__borító_négyzet.jpg

Korponai Gyula „Croy” kb. 25 éve foglalkozik emberekkel, és amúgy 5 különböző országban élt eddig, Magyarországon kívül, eredeti végzettsége marketing és reklám menedzser és kb. 12 éve foglalkozik online marketinggel.  Gyula még 9 éve találkozott egy üzlettel (Sunmoney), ahol az ázsiai terület regionális igazgatója lett, aztán 2018-ban hazaköltözött, és az online térnek köszönhetően egy kb. 10 ezer fős csapatot épített fel 

# 18

Spilgery_index_18_Szandika_négyzet.jpg

Szandika egy parlement közeli kis kávézó pultoslánya, és a munka mellett a TikTok platformon is befutott, amit ő nagyon is élvez. Szandit jó ideje ismerem, hiszen jó párszor készített nekem kávét, vagy épp melegszendvicset, és úgy éreztem, hogy színes és inspiráló személyiségét másoknak is látnia kell! Szandi jó példa arra, hogy egy nővel mennyi fajta előítélet születik, és mennyire sok külsőség van jelen a mai Világon!

# 19

Spilgery_index_Joshi Barat_20_borító_négyzet.jpg

Joshi Bharat-ot az indiai származású "bölcs"-öt legtöbben a tévé képernyőről ismerhetik, hiszen már 1987 óta jelen van a magyar médiában. Szülei banki pályát képzeltek el neki, de végül az élet útja sok fordulatokat tartogatott számára, Magyarországra is így került. A beszélgetésből kiderül, hogyan lett ismert műsorvezető, sors elemző és bábszínész. Élete arra ösztönöz minket, hogy merjünk bátran keresni a saját utunkat az életben.

# 20

Spilgery_index_Divinos srácok_19_négyzet.jpg

 A Szakács Gergő és Botond testvérpáros már jó ideje ismerem, hiszen amikor pár évvel ez előtt visszatértem Magyarországra és Budapestre költöztem akkor találtam a pesti belvárosban rá a DiVino borbárra, és tértem be aztán egyre gyakrabban hozzájuk, és lettem aztán néha jókat társalogtunk egy-egy finom pohár bor mellett. A Szakács testvérek igazán jó példák arra, hogy milyen is egy jó testvéri kapcsolat, amelyben a srácok fiatal koruktól fogva terelgetik egymást az élet különböző útjain.

# 21

Spilgery_index_21_Horinka_négyzet.jpg

A Horinka ikrek, akik példaértékű kitartásukkal és céltudatos attitűdjükkel, karöltve eveznek az élet vizén. Bár látszatra teljesen egyformák, Ilona és Erzsébet sok tekintetben meglepően különböző módon élik mindennapjaikat. Inspirációból nem lesz hiány a velük való beszélgetés során, az elragadó ikerpár mögött ugyanis sikerekben és élményekben gazdag életút áll. Az életük a mai napig izgalommal teli, és bárki megirigyelhetné azt a lelki nyugalmat, ami ezekből a tapasztalt, önmagukkal is elégedett hölgyekből árad.

# 22

Spilgery_index_23_Vitiligo_négyzet.jpg

A vitiligoval élő Széles Adriennt lesz a vendégem, akinek a munkássága egy hatalmas és társadalomformáló erőjű tevékenység is egyben, egy valódi értéket adó kezdeményezés, amelyben rengeteg energiát és időt tesz, segítve ezzel nagyon sokaknak is, éppen ezért Adrienn meghívása számomra különös jelentőséggel bírt. Hallgasd meg Adriennt, informálódj a vitiligoról, és járj nyitottabb szemmel és szívvel a nagyvilágban, ahol mindannyian mások vagyunk!

# 23

Spilgery_index_rokkant roland_borító_négyzet.jpg

Rokkant Roland ugyanis egy nem szokványos születési rendellenességgel éli az életét. Ez a TAR-szindróma, a karok átlagostól eltérő fejlődése, ami első ránézésre egy nehezítő tényezőnek tűnik az életben, de Roland bebizonyítja, hogy mássága egyszerre teszi különlegessé és átlagossá őt, segíti az útján és formálja azt, aki. Roland, aki egyetemista és népszerű TikTok tartalomgyártó is egyben, mesél arról, hogyan határozta meg gyermekkorát a sajátos helyzete!

# 24

Spilgery_index_Bercode Laci_22_négyzet.jpg

Laci azon kevés emberek egyike, aki egy kicsi faluból egészen Los Angelesig jutott. Ez talán nem véletlen, Lászlót ugyanis egész élete során egy vízió, egy nagy álom hajtotta, mégpedig az, hogy egyre feljebb emelkedjen. Egy szabolcsi kis faluban kezdte meg tanulmányait, és előbb vasútgépész lett, majd vállalkozó. Mára már elképesztő összegekkel zsonglőrködve menedzseli cégét és csapatát, szorosan együttműködve befektetőivel, és persze az ügyfelekkel.

# 25

Spilgery_index_dallos zoltan_borító_négyzet.jpg

Zoltán már sokkal régebben belefogott a vállalkozói létbe - amit Alkalmazottból vállalkozó című könyvében is részletez, - de a DLX Média marketing és médiaügynökséget csak 2019-ben alapította meg. Az évek során fejlesztette mind a szolgáltatásokat, mind a csapatot, mind pedig saját magát. Zoltán példája remekül illusztrálja, hogy a vállalkozásra nem úgy kell tekinteni, mint egy véges projektre, hanem inkább úgy, mint egy új életstílusra.

# 26

Spilgery_index_27_Bunyós Pityu_négyzet.jpg

Bunyós Pityu, kevésbé ismert nevén István egy kis faluból indult, ahol összetartó közösségben nevelkedett, és rengeteg értéket kapott családjától, különösképp édesanyjától. Mindig is tudta, hogy boksz-bajnokká szeretne válni, Belgrádban Aranykesztyű tornát nyert, 1984-ben Mike Tysonnal is megmérkőzött, és még az olimpiára is kijutott. 

# 27

Spilgery_index_Falusi Mariann_27_négyzet.jpg

Falusi Mariann korábbi zenekari duójával évtizedeken keresztül szórakoztatta magyarok százezreit, de az is lehet, hogy millióit, és lett a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplője. Mariann fiatalkorától kezdve a színpadon élte az életének egy jelentős részét: Artisjus-díjas énekesnő, színésznő, rádiós- és televíziós műsorvezető. Ezt azonban - elmondása szerint - soha nem a hírnév miatt tette, mindig is élvezte, hogy értéket tud nyújtani a közönsége számára.

# 28

Spilgery_index_tippmix Tibi_borító_négyzet.jpg

Tibi saját elmondása szerint fő foglalkozása az, hogy családapa legyen. Nagyon fontosok számára a gyerekei és a felesége, az üzleti életben is főként az motiválja, hogy nekik a legjobbat, legtöbbet tudja adni. Ezentúl van egy másik családja is, méghozzá egy 50 ezer fős család. Ezt a csoportot és egyéb üzleti tevékenységeit felhasználva Tibi sok emberen segített már és fog is még.

# 29

Spilgery_index_29_Gwm_négyzet2.jpg

Varga Márk, akit a legtöbben G.w.M. művésznéven ismernek. Sok mindenről beszélgetünk, arról is, hogy G.w.M. megosztó személyiségnek tartja-e magát és, hogy milyen stratégiákkal sikerült felülemelkednie a példátlan ismertségén és az őt övező folyamatos érdeklődésen. Sőt arra is fény derül, hogy G.w.M. szerint mi a boldog párkapcsolat titka! Hallgassátok meg ezt az epizódot!

bottom of page